Snabblån – Snabbt, men dyrt

Ett snabblån är en ny typ av lån, designade för att kunden som vill låna pengar och kunna spendera dem direkt. Att får pengarna direkt i handen är självklart en stor fördel, men det kommer till ett pris. Eftersom låneinstitutet endast gör en snabb kreditcheck när de kollar efter betalningsanmärkningar, finns det egentligen ingen fakta som talar för att du verkligen kan betala tillbaka lånet. Det betyder att institutet tar en större risk och därmed behöver de säkra upp sin framtid på något sätt. Detta gör de genom en högre ränta.

Oftast kan du låna pengar i form av ett snabblån via SMS. Då bör du ha pengarna på kontot senaste dagen efter att du skickade en ansökan. Normalt sett handlar detta om pengar från 500 – 20 000kr, men taket höjs ständigt och det är möjligt att finna snabblån för 40 000 kronor.

Detta är självklart ett lån som den långsiktiga ekonomen verkligen drar sig för. Den traditionella vägen till att låna pengar erbjuder bra mycket mindre ränta. Det är helt enkelt något som varje person själv måste avgöra.